Book an overnight stay in Ostend

De Zee Oostende vzw zoekt vrijwilligers voor de performance ‘Stasis’ van kunstenaar Ruben Bellinkx!

Vrijwilligers 15-02-2018 10:42 Inge Busschaert
De Zee Oostende vzw zoekt vrijwilligers voor de performance ‘Stasis’ van kunstenaar Ruben Bellinkx!

Tijdens de tentoonstelling vinden meerdere performances plaats, waarvan ‘Stasis’ van Ruben Bellinkx (1975, Wilrijk) de voorlaatste is. In dit werk van Ruben Bellinkx klemt een groep mannen in pak met een ‘bovennatuurlijke’ kracht een tafel vast in hun mond. Op elke tafel staan andere mannen die hetzelfde doen. Samen vormen ze een indrukwekkende piramidale constructie. Het doet denken aan een mysterieuze ceremonie waarvan de bezoeker niet geheel hoogte krijgt. De mannen zitten letterlijk vast in een structuur op de grens van het onmogelijke. 

De Zee Oostende vzw is op zoek naar mannen die: 

    •    Tussen de 20 en de 80 jaar oud zijn
    •    Tussen 1,70 en 1,87 meter groot zijn
    •    Gezond en/of in (relatief) goede vorm zijn
    •    Zin hebben in een sociaal en artistiek uitdagend samenwerkingsproject
    •    Zo 25 en za 31 maart beschikbaar zijn (voor respectievelijk de try-out/pasdag en de eigenlijke performance)
    •    Geduldgid, ondernemend en enthousiast zijn

Wij bieden de mogelijkheid om deel uit te maken van een enthousiast team van kunstenaars, technici en vrijwilligers. Er wordt een maaltijd en een vrijwilligersvergoeding of tussenkomst in transportatiekosten voorzien. Deelnemers krijgen bovendien een gratis toegangsticket voor de tentoonstelling. Uw bijdrage wordt vereeuwigd in de vorm van een artistiek project, waar nog lang over nagepraat zal worden. Uiteraard zal het gebeuren ook goed gefotografeerd worden. Kortom, een onvergetelijke ervaring! 

Interesse? Beschrijf jezelf en je motivatie om deel te nemen in enkele lijnen. Alle geldige kandidaten worden uitgenodigd om langs te komen op ons bureau in Mu.ZEE (Romestraat 11, 8400 Oostende, 3de verdieping) voor een kort verkenningsgesprek. Uw algemene conditie wordt (mondeling) gecheckt, de details van het project worden toegelicht, uw afmetingen worden genomen en er worden enkele foto’s genomen. U wordt eerstdaags verwittigd of u werd geselecteerd om deel te nemen.

Contact: Mirthe Demaerel, mirthe@dezee-oostende.be of +32483510665